viernes, 11 de mayo de 2012

Act 56: Comentari del text de John Stuart Mill

Idees principals:

En aquest fragment, la idea principal on és centra Mill és que la felicitat no tant sols és un fi sinó que aquesta també la trobem en els mitjans i camins que emprenem per arribar a aconseguir-la. La felicitat es el desig de l'home i és el seu objectiu en la vida, arribar la felicitat.

Títol:

La felicitat és un procés.

Anàlisi:

Mill afirma que l'objectiu de les persones és arribar a la felicitat al llarg de la seva vida i per arribar a aquesta utilitza un seguit de camins i mitjans que diu que són l'experiència i el coneixement. Planteja que les persones hem de valorar aquets camins per aconseguir la felicitat ja que no tant sols aquesta es troba al final del camí, sinó que en ells també trobem la felicitat. Les persones creiem que serem feliços feliços i si no arribem a assolir-los no arribem a aquesta felicitat que volem aconseguir.

Comparació:


Podem comparar a Mill amb Kant ja que aquest diu que les persones ens movem pel nostre deure i Mill defensa que les persones ens deixem portar pels nostres sentiments. El tema de la felicitat el podem comparar clarament amb Epicur ja que ell centrava la seva filosofia en cercar la màxima felicitat pel major nombre de persones com Mill.


No hay comentarios:

Publicar un comentario