viernes, 11 de mayo de 2012

Act 47: Sigues filòsof, però en mig de la teva filosofia continua sent un home.

David Hume, filòsof empirista va pronunciar la frase:
"Sigues filòsof però en mig de tota la teva filosofia continua sent un home", amb això és va referir a que per ser filòsof hem de pensar, dubtar, reflexionar sobre totes les coses que ens envolten per poder conèixer tota la realitat i veritat possible però sempre que sigui coherent tot el que diguis i del tema que tractis, donant arguments sòlids, des de la pròpia persona, defensat els teus principis. Hem de tenir en compte sempre a l'hora de buscar la certesa, tot el que en envolta.
Hume, el que vol expressar amb aquesta frase, es que les persones hem d'intentar arribar a la veritat a partir de camins coherents i objectius que podem assolir i hem de tenir present que som essers socials per naturalesa i un camí per arribar a la certesa i veritat es el contacte amb els altres.
L'objectiu d'un filòsof es arribar al màxim coneixement de tot el que ens envolta, confirmar o refutar hipòtesis... però potser que un filòsof, tot i arribar al màxim coneixement , no arribi a la màxima felicitat i a vegades és millor viure en "l'engany" sense tenir present tot el que ens envolta i ser feliç.
Així que hem de tenir present que, tot i ser filòsofs y voler buscar la veritat, en primer lloc som persones i no hem d'oblidar-nos de la nostre pròpia felicitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario