viernes, 11 de mayo de 2012

Act 53: Coneixement parteix de l'experiència


Idees principals


En aquest text, Kant exposa que tot el coneixement de les persones comença a partir de l'experiència però no vol dir que tot tingui que prescindir d'aquesta i el que vol el filòsof és investigar si hi ha un coneixement independent de l'experiència i de les impressions.


Títol:

El nostre coneixement és basa en l'experiència.


Anàlisi: 

Aquest fragment correspon al llibre de la Crítica de la raó pura de Kant. Argumenta que a partir de la nostre pròpia experiència generem el nostre coneixement ja que som essers que ens movem en un mon ple d'imatges i impressions i aquestes fan crear la nostre pròpia experiència i el nostre coneixement. El coneixement es constitueix a partir de dos elements: el que rebem a través de les impressions captades, i allò que produïm mitjançant la nostra facultat de coneixement. Kant afirma que tot i que el nostre coneixement comenci a partir de l'experiència, no vols dir que aquesta sigui l'iniciadora de la resta de les coses així que acaba la seva reflexió dient que cal investigar per descobrir si hi ha un coneixement independent de l'experiència que es distingeixi dels coneixement empírics.

comparació:

Aquesta idea la podem comparar amb la idea de Hume ja que afirma que el coneixement comença a partir de l'experiència i aquesta participa en el coneixement ja que aporta informació i afirma que el coneixement està produït pels sentits. Kant coincideix amb que, a partir de l'experiència és genera el nostre coneixement però comparteix el mateix pensament sobre que aquest coneixement està produït pels sentits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario