viernes, 11 de mayo de 2012

Act 55: Comentari de text pàgina 191

Idees principals:

En aquest text Kant afirma que els conceptes de espai i temps són a priori, no depenen de l'experiència. Ho podem observar en el fet que els objectes existeixen quan a partir dels sentits els podem observar i això no ho podem observar amb el temps ni l'espai així que no venen condicionats per aquesta.

Títol:

Independent a l'epriència, espai i temps.

Anàlisi:

Aquest text és un text adaptat de J. Hartnack de Breve historia de la filosofía trobem el conceptes d’espai i temps que el filòsof Kant afirmà com a proposicions a priori.

Kant mostra en el text la diferència entre l'espai ocupat per les coses i l'espai ocupat pel propi espai. Les coses, tots sabem que ocupen un espai en l'espai però sembla bastant incoherent dir que l'espai ocupa un espai en el seu propi espai i per a Kant es erroni arribar a aquesta conclusió que l'espai ocupa el seu espai així que podem determinar que l'espai en si és un concepte a prori i no necessita l'experiència. Per aquest motiu, si no utilitzem aquests arguments per arribar a la conclusió de l'existència de l'espai, tampoc els podem utilitzar per definir que un objecte existeix quan ocupa un lloc a l'espai. Conclou el text dient que tot el que sigui cert per l'espai, ho serà pel temps.


No hay comentarios:

Publicar un comentario