viernes, 11 de mayo de 2012

Act 51: Ciències morals

Idees principals

Aquest text pertany al filòsof escocès Hume i és un fragment de l'obra titulada Investigació sobre els principis de la moral i parla sobre la seva teoria de la moral. Defensa el concepte de moral i diu que ens ajuda a distingir entre el bé i el mal i ens aporta un seguit de sentiments.

Títol:

Relació directe entre moral i sentiment.

Comentari:

Aquest fragment de Hume és centra en la moral i afirma que l'única manera de podre diferencia el be i el mal és a partir dels sentiments generats per la moral i no com altres filòsofs que és centraven en la raó. Hume, en la seva moral, el que vol aconseguir es una felicitat per la comunitat, és a dir, per al major felicitat pel major nombre de persones. En la part final del text, podem observar la diferència que estableix Hume entre una virtut i un vici. Un vici és una acció que ens crearà un sentiment d'aprovació i un vici és una acció que genera un sentiment de desaprovació. Hume el que vol es orientar a la bona decisió per així aconseguir una bona aprovació per part del col·lectiu i la màxima felicitat per la comunitat.

Comparació:

Mill està a favor del pensament de Hume sobre la felicitat, ell el que vols es posar-se a la pell de les altres persones i aconseguir la major felicitat per al major nombre d'habitants. Els dos filòsofs estan a favor de que nosaltres ens movem en busca del plaer i fugim del dolor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario