viernes, 11 de mayo de 2012

Act 49: Crítica empirista dels conceptes metafísics

Idees principals:

Hume, en aquest text fa un resum de la seva filosofia i podem veure la seva relació amb l'escepticisme. Hume fa una relació entre experiència, coneixement i hàbits ja que diu que l'experiència és la base del coneixement humà però aquest be degut als hàbits de les persones. La seva filosofia la basa en l'afirmació que tot coneixement prové de l'experiència.

Títol:

Filosofia de Hume

Comentari:

En aquest fragment, Hume fa un resum de la seva filosofia i el seu pensament escèptic. El seu pensament és centra en la base que el coneixement humà ve a partir del món sensible, experiència i aquesta ve donada a partir de les impressions i idees. Afirma que de l'experiència només podem arribar a la creença i no al saber de les coses ja que ens centrem en el que veiem. Segons el filòsof, afirma que quan nosaltres afirmem que un objecte existeix, ho fem a partir del sentiment del costum o hàbit.


Comparació:

Aquest text el podem comparar amb autors que defensen opinions contraries a Hume, és a dir, aquells que defensen l'escepticisme.

Un clar exemple és Plató ja que deia que podíem arribar al coneixement absolut a partir del món intel·ligible i Hume afirma que l'home no pot arribar de cap manera a un coneixement absolut ja que vivim en un món canviant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario