sábado, 3 de marzo de 2012

Act 42: El temps creat amb el món; Sant Agustí

Idees principals

En aquest text podem observar el centre de la filosofia de Sant Agustí que és Déu.
Sant Agustí defensa que en el moment que Déu crea el tot, en aquest tot va crear el temps i no tindria cap sentit preguntar-nos què feia abans de crear-nos ja que no existia un abans, ja que ell es el principi i el futur ja que és etern

Títol: No hi ha història abans de Déu.

Comentari de text

Aquest text pertany a Sant Agustí, filòsof del segle I. La seva filosofia és centra bàsicament sobre Déu. Aquest text parla sobre Déu i afirma i defensa que Déu és el creador de tot el món a partir del no res i en el moment de crear el món va crear tot, fins i tot el temps, així que afirma que és absurd i no té sentit preguntar-nos que feia Déu abans de crear el món ja que ell és el temps, etern i intemporal. Per Déu no existeix l' abans i el després perquè ell és el present. El temps l'assimilem nosaltres en el nostre món creat per ell ja que som essers finits.

Aquesta teoria de Sant Anselm la podem comparar amb la de Sant Agustí ja que els dos defensaven l'existència de Déu i consideraven que és etern, perfecte...
També podem comparar aquesta teoría amb Aristòtil ja que St.Agustí defensa que no-res existeix perquè del no-res crea el temps mentre que Aristòtil nega això, és a dir, diu que de no-res no pot sortir res perquè no existeix res.
També podem comparar el Déu de St.Agustí amb l'ésser de Parmènides tots dos un ésser intemporals entre moltes altres coses.



No hay comentarios:

Publicar un comentario