viernes, 18 de noviembre de 2011

Act 33: Una altre manera d'entendre els sofistes

Naturalesa "physis": En aquesta paraula hi ha el descobriment d'una realitat que es desenvolupa des de si matèixa i per si matèixa. La naturalesa té els seus propis ritmes i les seves pròpies lleis.

Llei "Nómos": La llei s'oposa a la naturalesa. Es deu a principis regits per una manera humana de buscar l'equilibri i l' harmonia, com és la justícia, un invent humà.

Tècnica "Téknhe": És l'art de modificar. Produir altres éssers, els quals depenen de nosaltres perquè els hem creat. Es creen objectes per a complir determinades necessitats. Estàn submesos a les lleis de qui els ha creat.

Ciutat"Polis": No és tan sol l'espai físic sinó també un espai abstracte. És una mena de xarxa a on es teixeixen les relacions dels éssers humans que canvien en l'espai físic.

Llenguatje, pensament i raó "Logos": La importància de la comunicació entre els homes, les paraules són valors que cal discutir, dialogar i reconstruir. El "logos" és una realitat peculiar: La seva existència no es clara com la percepció del coneixement. El món del "logos" es troba en la nostra conciència personal.

Educació "Paideia": L'educació és una manera de llenguatge. Una nova educació que estiguès d'acord amb principis democràtics havia de partir d'una crítica dels valors tradicionals.

Veritat "alétheia": Forma part del llenguatje en els sofistes. La verita és una expressió d'ambigüitat a la vida. La veritat s' expressa en la forma en la que la utilitzem.




No hay comentarios:

Publicar un comentario