domingo, 29 de mayo de 2011

Act:27 Dilemes morals


Dilema 1:

-És correcte mentir per protegir a algú ? En el cas que sigui per protegir a algú d'alguna situació incomoda sí, però en aquet cas no.
Què és abans: protegir un fill perquè no pateixi o que un fill no cometi una injustícia encara que pateixi ? Depèn de la situació si que protegeixes primer al teu fill, però en aquest cas es millor que el fill no cometi la injustícia.

-El fi “aprovar” justifica tots els mitjans ? No, ja que en aquestasituació el noi està fent trampes per poder aprovar i es injust.

-La intenció de la mare d’en Lluís és bona ? Sí, ja que el que vol es que el seu fill estigui tranquil i sigui feliç.

-Podem tenir bones intencions i que les conseqüències d’allò que fem siguin perjudicials? I a la inversa ? Sí, nosaltres podem fer diverses acción que a nosaltres ens semblin correctes però aquestes tinguin unes conseqüències perjudicials als demés i a l'inversa el mateix, nosaltres podem actuar en males intencions però al final tingui conseqüències positives.

-Quines conseqüències pot tenir per a la personalitat d’en Lluís adquirir aquest costum ? En Lluís serà un nen consentit i pensarà que la seva mare el pot ajudar en tots els casos.

-Quines conseqüències pot tenir per a en Lluís que la seva mare el protegeixi sempre ? En el moment que tingui una responsabilitat i no estigui la seva mare per ajudar-lo o cobrir-lo tindrà greus problemes.

-És comparable la conducta d’en Lluís a “copiar en els exàmens” ? Què és millor aprovar amb trampes o suspendre amb trampes ? Si que es comparable ja que ens els dos casos esta fent trampes igual. El millor mirant-lo per l'interès es millor aprovar amb trampes però per aprendre a no fer-les seria millor que suspengués amb trampes i així s'adonés com es fan les coses correctament.


Dilema 2:

-L’Alfons ha de canviar de feina i sacrificar el benestar actual de la seva família pel benestar futur de la humanitat ? Per què ? No hauria de canviar de feina ja que si ell s'envà del seu lloc de treball una altre persona ocuparà el seu lloc.

-Tenim obligacions amb les generacions futures ? Sí, el que hauríem d'aconseguir es no explotar-la tant i deixar el nostre voltant com nosaltres el vem conèixer i millorar-lo si es possible.

-Pot privar-se a un poble dels seus propis mitjans de subsistència ? Per què ? No ja que cadascú té els seus propis recursos per sobreviure.

-Com es pot resoldre el conflicte entre els drets dels pobles a explotar la seva riquesa natural per subsistir i el dret de la humanitat a mantenir els “pulmons” de la terra ? Podriem establir un equilibri per que el poble pugui subsistir però la terra també.

-De qui són responsabilitat els problemes mediambientals ? Dels governs ? Dels individus ? Per què ? Jo crec que es de tots ja que es governs no posen mesures per evitar els problemes mediambientals del planeta i les persones no obliguen a que aquestes es posin i seguim explotant els nostres recursos.

-Què hi diria un utilitarista ? Que en l’Alfons hauria de deixar la feina, ja que des de la seva postura s’ha d’intentar proporcionar la màxima felicitat per al major nombre de persones.


No hay comentarios:

Publicar un comentario