jueves, 3 de marzo de 2011

Act:16 El nacionalisme


El nacionalisme és el conjunt d'ideologies, punts de vista i criteris epistemològics orientat a la justificació de l'estat nacional i orientat a la seva interiorització com a marc d'anàlisi i horitzó polític pels seus ciutadans als quals se'ls inculca el principi de nacionalitat com a base i legitimació del principi de ciutadania.
Jo personalment estic a favor que es conservi i existeixi sempre un sentiment nacional cap a la teva nació.
Veig correcte que s'apliqui un sentiment moderat el qual per conservar la llengua, cultura... pero no veig aceptable portar un nacionalisme rígic que pot causar alguns problemes en la societat com el cas del feixisme italià i el nacisme alemany.
Desde el meu punt de vista, el nacionalisme català actual em sembla correcte ja que el que volem es defensar els nostres costums i alçar l'importancia de la nostra llengua... i deixar tambè de dependre excesivament d'Espanya.
Actualment en Espanya els sentiments nacionalistes més forts es porten a terme en Catalunya i en el País Vasc per aconseguir l'independéncia dels seus territoris amb Espanya.
En aquests termes, sempre hi han unes varietats d'idees les cuals totes tenen sempre els seus aventatjes i els seus inconvenients.

No hay comentarios:

Publicar un comentario